Tehnička škola "Nikola Tesla"
Surdulica
tel: +381 (0)17 814 119
mail: nteslasurd@mts.rs
adresa: Tome Ivanovića 24
Vreme je za rastanak!

07.06.2019

I nebo se otvorilo, ponovno je ogrejalo sunce! Previše je bilo kiše ovih dana! Došao je i taj dan, kada ćemo sa svojim dragim učenicima, maturantima, u svečanom ambijentu hotela "Srbija" u centru grada, zajedno otvoriti nove stranice životne knjige! Naši učenici će stupiti na neku novu životnu scenu a mi ćemo im od srca poželeti da uspeju u svojoj nameri da postanu dobri ljudi, uspešni građani i uzori generacijama koje dolaze. MATURANTI, srećno!!!

Obilazak škole

03.06.2019

U četvrtak 30.05.2019.godine ugostili smo učenike osmog razreda OŠ " Sveti Sava" iz Vladičinog Hana. Učenici naše škole su u režiji nastavnica srpskog jezika, Mile Stojadinov i Suzane Ranđelović,realizovali predstavu u kojoj su nam pokazali kako izgleda čas srpskog jezika i čas fizike. Osmacima je predstavljen i kabinet za računarstvo i informatiku kao i kabinet za polaganje teoretskog dela ispita za kandindate za polaganje vozačkog ispita "B" i "C" kategorije. Nakon toga učenici OŠ " Sveti Sava" su se oprobali kao vozači u školskim automobilima uz asistenciju istruktora vožnje. Slike sa posete se nalaze u Gareriji pod nazivom " Obilazak škole osmaka OŠ Sveti Sava"

Još jedna generacija kreće svojim putem!

31.05.2019

Došao je i taj dan kad još jednoj generaciji naših učenika moramo reći "zbogom". Danas oproštaj u školi a u petak 07. juna 2019. godine u hotelu "Srbija" u Surdulici. Slike sa ovog događaja se nalaze u Galeriji pod nazivom "Zbogom maturanti 2019".

Sportske igre mladih na sportskim terenima TŠ Nikola Tesla Surdulica

30.05.2019

U sredu 29. maja 2019. godine Surdulica je uzela učešće u sportskim igrama mladih. Svečano otvaranje igara je organizovano na gradskom trgu u 10 sati. Na sportskim terenima TŠ Nikola Tesla organizovana su takmičenja u malom fudbalu i uličnoj košarci. Slike sa takmičenja se nalaze u Galeriji pod nazivom "Sportske igre mladih 2019".

Neformalno obrazovanje u školi

23.05.2019

U okviru projekta " Seminar i obuka za mlade preduzetnike" na temu - razvoj profesionalnih veština za zapošljavanje i samozapošljavanje, učenici TŠ " Nikola Tesla" iz Surdulice su stekli osnovna znanja, veštine i kompetencije, nakon čega su iste primenili u inicijativu i izradu predloga projekta u oblasti zaštite životne sredine pod nazivom " reciklaža jer planeta je važna". Ovim projektom predviđena je kupovina reciklažnog kontejnera za potrebe škole i dat je primer budućim generacija da slede isti primer.Seminar je realizovan pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade opštine Surdulica i Centra za razvoj preduzetništa Surdulica. Seminar je realizovan na Vlasinskom jezeru, u trajanju od tri dana. Učenici seminara su bili smešteni u motelu " Narcis". Slike sa seminara se nalaze u Galeriji pod nazivom " Neformalno obrazovanje decembar 2018".

Dan otvorenih vrata 2019

23.05.2019

U sredu 22. maja 2019. godine naša škola je širom otvorila svoja vrata svim zainteresovanim učenicima osmog razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Surdulica kao i učenicima OŠ " Branko Radičević" iz Vladičin Han. Osmaci su se oprobali kao vozači školskih automobila i kamiona. Takođe imali su prilike da vide tehnike zaštite lica u izvođenju učenika trećeg razreda pod nadzorom nastavnika Novice Dojčinovića. Slike se nalaze u Galeriji pod nazivom Dan otvorenih vrata 2019.

Prezentacija škole u OŠ Sveti Sava Vladičin Han

23.05.2019

Danas je tim za prezentaciju škole povodom upisa nove generacije učenika prvog razreda u školskoj 2019/20. godini obišao OŠ "Sveti Sava" u Vladičinom Hanu. U vrlo prijatnom ambijentu učenicima su prezentovani obrazovni profili škole. Slike sa prezentacije se nalaze u Galeriji pod nazivom " Sveti Sava Vladičin Han 2019"

Sportske igre mladih u Surdulici

22.05.2019

Dana 29.05.2019. godine Surdulica je uzela učešće u "Sportskim igrama mladih". Tog dana na sportskim terenima TŠ "Nikola Tesla" realizovaće se takmičenja u malom fudbalu i košarci 3 na 3

Ispunjenje želje učenika

20.05.2019

Da bismo ispunili želju naših učenika da se upoznaju sa uslovima studiranja, organizovali smo u petak 24. maja 2019. godine posetu Ekonomskom, Pravnom, Mašinskom, Elektronskom i Filozofskom fakultetu. Predviđena je poseta naučnom skupu " nauk nije bauk", koji se organizuje na Elektronskom fakultetu! Svi zainteresovani učenici mogu da se jave rukovodstvu škole radi organizovanja prevoza!

Jovan i Luka na najbolji način prezentovali školu

20.05.2019

Na državnom takmičenju u programiranju, održanom u nedelju 19. maja 2019. godine, naši učenici Jovan Dimitrijević i Luka Momčilović su osvarili zaista divan rezultat. Jovan je zauzeo ukupno šesto a Luka deveto mesto. Bravo mocmci a posebna pohvala i za predmenog nastavnika Srđana Ćeranića!!!

Sledeće